25 augusti 2015

Bangkok Feeling II

Travel

 
 
 
Här kommer fler bilder från Bangkok. Vi åt så mycket frukt när vi var där, jag bara äääälskar vattenmelon! Vi såg en av världens största buddah också "Reclining Buddah" och jag fick klä mig lite mer anständigt i en grön morgonrock! Nu ska jag ordna med lite innan det är dags att bege sig mot Åhlens. Idag är det min tur att stänga! 

 
 

21 augusti 2015

Bangkok Feeling

Travel

 
 


 
Prognoserna sa monsunregn och åska från morgon till kväll, varje dag. Vi mötte Bangkok med strålande sol och 30 grader. Jag tror att på våra 21 dagar vi var iväg fick vi kanske två timmars regn sammanlagt, heeelt otroligt! Bangkok bjöd på så mycket kontraster och kultur.  Vi gjorde nog det mesta som turister gör, besökte tempel och åkte en tur på floden, var på flera shopping köpcentum och åkte tuk tuk. Vi drack drinkar på rooftops och åt goda middagar på restauranger men så väl på gatan.

Då och då hamnade vi på tvärgator som andades dess verkliga miljö och inte turism. Det var då jag kunde få en liten insikt om hur det kan vara att leva där. Det är svårt att förstå att bara i staden bor det drygt 8 miljoner invånare och vilken skillnad det kan vara. I ena hörnet sträcker sig skyskrapor efter varandra, i andra hörnet ser man förfallna hus, som vilken sekund som helst skulle kunna rasa samman. Det är ändå ett under att staden håller och efter dess omstädigheter ändå är så pass "rent". Att vi fick ta del av båda delarna är jag väldigt glad för! 

 
 

20 augusti 2015

Ready... and GO!

General

 
 
 
Nu är det väl ändå dags att återgå till verkligheten. Jag har levt på minnen från resan och på en sommar som kom till Svergie lagom när vi kom tillbaka. Vi har varit hemma i snart två veckor men ändå har jag skjutit upp att sätta mig här. Jag har haft en helt GALEN SOMMAR alltså, vi har varit ute och rest i tre veckor! Sommaren har balnd annat spenderats i ett hektiskt och fartfyllt Bangkok, i Kuala Lumpur med feststämning och shoppning, på en paradis ö utanför Malaysia, i ett häpnasväckande Singapore, flera sensommarkvällar i Stockholm och lediga dagar på stranden. Jag är så nöjd med allting och nu ser jag ramemot att visa er massvis med bilder men framför ser jag framemot en höst, full med planer och förväntingar. Jag måste ändå säga, att det är kul att vara tillbaka!