28 oktober 2016

Berlin #2

Travel

 
 
Den kulturella delen i Berlin, öst-Berlin är den mest trendigaste och hippa. Ett extravagant söder, där alla sticker ut eller snarare tvärtom. Jag var väl inte riktigt bredd på hur nergånget och slitet det skulle vara runt det området vi bodde i. Vi stötte på bra mycket skumma människor också ;) Men efter ett tag kunde vi slappna av, stanna upp och lyssna på musiken som spelades, studera grafittin och vi själva tog till och med en öl öppet på gatan när vi skulle någonstans (vilket ändå känndes lite märkligt) Två stationer ifrån oss, i stadsdelen Mitte var det mer uppstyrt och vi beundrade mäktiga byggnader på paradgatan Unter den Linden. Vi käkade bästa kebaben i pita från ett gatokök, åt en tre rätters middag i en renoverad lägenhet där vi träffade på smaker vi aldrig smakat förut, hade 20 grader och strålande sol, brunchade på Silo och drack mimosa till frukost, hade gitarr och DJ room servic på hotellet och sen i mitt allt turistande stannade vi upp och satt en hel eftermiddag i en solstol och bara njöt! 
 
Det tacksamma med en stad som har delar som är nergångna och slitna men som man också kan se som bevarade är att det är en otroligt fotovänlig stad med all grafitti, tegel och gamla byggnader. Mattias fotointresse väcktes till liv, vilket var jättekul att se och jag är så tacksam för alla fina minnen vi får ner på foto! 

26 oktober 2016

Engaged

Party

 
 
 
Det var det här speciella, fantastiska, ögonblicket som jag inte skrivit något officiellt om. Mattias och jag är FÖRLOVADE! Min bästa vän, sambo och nu mera älskade fästman. I Berlin firade vi sex år tillsammans men också hela 6 månader som förlovade. I Budapest för ett halv år sen gick Mattias ner på knä och friade med ring och ett hotellrum fyllt med buketter. Jag var mållös och hopplöst förälskad, i allt hoppande och skrattade (vem hade trott det? alltid trott att jag skulle gråta i floder, haha) fick jag fram ett Ja! Lyckotårar kom senare på kvällen när jag låg i sängen, tätt in till Mattias, när allt föll på plats och jag insåg vad som precis hänt tidigare under kvällen. Han kommer bli min! Vi har inte bestämt något datum för att gifta oss men jag längtar redan till vi står sida vid sida. Det skulle lika gärna kunna hända imorgon. Som jag älskar honom! 
 

25 oktober 2016

B E R L I N

Travel


 
 
Jag har insett ett vinnande koncept och det är att alltid börja dagen med brunch ;) Idag är jag pigg och sprudlande glad efter pannkakor och avokadosmörgås hos Cec. Vi fick äntligen ihop en träff igen efter flera månader och tusan vad jag har saknat henne.
 
Nu sitter jag och redigerar massvis med bilder från vår resa till Berlin och inser att jag lever tillsammans med en riktigt duktig fotograf (Mattias kommer tycka det är så jobbigt att jag skriver det här, haha). Men det är sant och jag menar det. För varje ny resa vi gör blir han bara bättre och bättre och Berlin var en riktigt häftig stad att fotografera!